Echilibrul – concept-cheie în această carte –, care, departe de a însemna compromis, reprezintă o atitudine proactivă, capabilă să ne facă să trăim inteligent, adăugând în viețile noastre o porție din tot ce este bun, fără excese sau abuzuri. Echilibrul vine dintr-o îmbinare a calității, a varietății și a moderaiței, care îndeamnă la o experiență în care sănătatea și plăcerea nu se exclud, ci se susțin și se potențează. Este vorba de un echilibru dinamic și adaptiv, un principiu care excedă granițele alimentației pentru a deveni filozofie de viață.
„Dacă suntem ceea ce mâncăm, poate că n-ar fi rău să înțelegem câte ceva despre nutriție. Eu am primit de-a gata câteva idei despre alimente și sănătate, iar mai târziu am ajuns să mi le schimb. Dacă mai sunt și alții care au primit idei de-a gata (și cred că nu sunt puțini), această carte le va fi de folos.”
Prof. univ. dr. Robert Ancuceanu, prodecan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
„De la creștere la sănătate și la vitalitate, alimentația este un fir esențial în țesătura vieții noastre. Această carte aduce în prim-plan puterea profundă a alegerilor noastre alimentare, subliniind rolul lor important în modelarea sănătății și stării noastre de bine. Să îi acordăm atenția pe care o merită.”
Prof. univ. dr. Constantin Militaru, medic primar cardiolog, membru distins al Societății Române de Cardiologie și al Colegiului American de Cardiologie
Despre creier şi despre corp s-au scris multe cărţi, însă despre armonia dintre ele şi capacitatea noastră de a face ca acestea să funcţioneze perfect există încă multe lucruri nedescoperite.
Sandra Nedelcu prezintă în această carte o perspectivă interesantă despre un stil de viaţă sănătos, despre calităţile incontestabile ale unei alimentaţii bazate pe fructe şi legume, o abordare diferită despre alimentaţie, despre ingredientele cu care ne hrănim mintea şi trupul.
Există multă informaţie în mediul online, însă acest material vă oferă posibilitatea de a accesa informaţii valoroase, calificate, despre un stil de viaţă sănătos, despre hormoni şi rolul lor în organism, despre cum funcţionează o dietă şi despre micile schimbări din viaţa noastră legate de alimentaţie şi influenţa lor pe termen lung.
Mulţumiri şi aprecieri autoarei Sandra Nedelcu, care ne oferă şansa de a privi dincolo de teorie şi care ne oferă soluţii practice, sustenabile.
Dr. Debora Fara,
medic rezident neurochirurgie
Carte de bucate, conţine reţete vegetariene.
Autor Gyeresi Marta
Una dintre ideile călăuzitoare care ne-au influențat pe parcursul scrierii acestei cărți a fost gândul de a vă prilejui o incursiune în acest domeniu fără seamăn al plantelor medicinale. Aș îndrăzni să sper că invitația lansată nu va fi înțeleasă doar ca o chemare la un parcurs teoretic, imaginar, ci, mai mult decât atât, se va concretiza într-o ieșire reală, practică, "pe teren", adică în natură, acolo unde plantele medicinale mai rezistă încă, în ciuda agresiunii umane și a poluării industriale.
Încercați să savurați miracolul de o nesfârșită diversitate care ne este dăruit de Creatorul naturii spre binele nostru, al oamenilor, și în aceeași măsură spre delectarea noastră. Jucați-vă cu toată responsabilitatea "de-a recunoașterea ierburilor" și veți vedea că veți avea satisfacții pe care, poate, le-ați trecut cu vederea până acum.
Știați că bolile cardiovasculare constituie principala cauză de morbiditate și mortalitate pe glob? Că ele răspund de 33% din totalul deceselor, adică aproximativ 18 milioane de vieți secerate în fiecare an?
Hipertensiunea arterială produce anual milioane de decese și cheltuieli uriașe din bugetele de sănătate ale guvernelor.
Specialiștii spun că 80-90% dintre bolile cardiovasculare ar putea fi evitate prin măsuri profilactice extrem de simple și necostisitoare.
Cartea aceasta îl învață pe cititor cum să țină la distanță potențialele pericole generate de această boală.